StartKurserPensionatetProblemutredningFriskvårdOm ossKontakt
Mina utbildningar

om oss

Jag som driver Hunderverket heter Maja Eker. Mitt stora intresse har alltid varit djur och då främst hundar och hästar, men även som kattuppfödare de senaste åren.

Jag älskar att gå kurser och det har hunnit bli en hel del utbildningar på hundsidan. Min första riktiga yrkesutbildning på hund gick jag på Hundkuranten i Stockholm under nästan två år 2005-2007. Där utbildade jag mig till friskvårdskonsulent för hund och diplomerad hundmassör. Sedan fortsatte jag att utbilda mig till instruktör och sen  pluggade jag till hundterapeut/hundpsykolog på Hundsteg i Enköping. (läs mer om mina utbildningar i menyn)

2014 utbildade jag mig till certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare. Det är det bästa jag har gjort! En så fantastiskt rolig aktivering för både hund och förare! sedan 2014 är det Nose Work för hela slanten! 2021 utbildade jag mig till tävlingsdomare NW1.

Det är två områden som jag brinner lite extra för och det ena är att hjälpa hundägare som har problem med sina hundar. Ibland kan man ändra så mycket med så små medel och en god portion tålamod. Jag har själv haft problem som hundägare ibland och vet hur jobbigt det kan vara, speciellt om man inte får rätt hjälp.

Det andra området som jag är extra inriktad på och intresserad av är aktivering. Det finns så mycket roligt man kan göra tillsammans med sin hund, och hundar behöver verkligen få jobba för att må bra. Bara genom att aktivera sin hund på rätt sätt kan göra att man slipper få en sk "problemhund".

Jag bor tillsammans med min sambo Dan i ett stort hus på landet i Väse, ca 2 mil från Karlstad. Vi har två hundar, en lakeland terrier och en lagotto samt fem innekatter av rasen ragdoll.

Min sambo Dan har också lång erfarenhet av hundar. Han hjälper till att ta hand om pensionathundarna och alla hundar brukar älska honom. Dan har den där speciella känslan för djur som gör att de dras till honom. Han är dessutom väldigt händig, så han fungerar också som snickare/vaktmästare/allt i allo.

Ingen av oss är någon tävlingsmänniska (jag tävlade lite dressyr på häst för många år sedan, men det är allt) men sedan vi hittade Nose Work så har vi faktiskt tävlat några ggr både Dan och jag.. Men framförallt vi är riktiga "skogsmulle människor" och älskar att vandra i skogen tillsammans med hundarna, spåra, träna Nose Work, leta kantarell med hund och mycket annat. Jag hoppas att jag kan inspirera hundägare att aktivera sina hundar mer och därigenom bidra till att öka hundars livskvalitet.  

VARMT VÄLKOMNA TILL OSS PÅ HUNDERVERKET!